Waarom vallen vrouwen op natuurlijke leiders? 

Het antwoord ligt deels in onze biologie en deels in onze evolutie. Duizenden jaren geleden was overleven het belangrijkst, en hadden we nog geen supermarkt of Netflix om het leven makkelijker te maken. Mannen gingen op pad om iets te vangen dat niet zo makkelijk te vangen was (lees: vlees 🍖), terwijl vrouwen achterbleven om te zorgen dat alles bleef draaien en iedereen blij was. Deze taakverdeling heeft diepe sporen achtergelaten in onze moderne verlangens en voorkeuren.

 

Natuurlijke leiders hadden iets dat onze voorouders deed denken: 'Deze persoon houdt ons uit de problemen!' Een leider was namelijk iemand met kracht 💪, inzicht  en de durf om zich voor de groep te werpen als dat nodig was. Vrouwen keken naar zo'n leider en dachten: 'Deze man duikt niet weg als er een sabeltandtijger opduikt!' Die oerdrang naar zekerheid, geborgenheid en veiligheid speelt nog steeds een rol in wat we aantrekkelijk vinden.

 

Hoewel we tegenwoordig eerder op zoek zijn naar een partner op Tinder dan in het bos, blijft de behoefte aan een sterke partner bestaan 💑. En dan bedoel ik niet per se fysieke kracht, maar wel zelfvertrouwen, verantwoordelijkheid en het vermogen om rustig te blijven als het tegenzit. Een natuurlijke leider straalt uit dat hij weet wat hij doet en dat hij niet van plan is om zonder jou weg te rennen – en dat voelt goed.

 

Net zoals mannen vaak vallen op fysieke kenmerken die 'vruchtbaarheid' roepen (denk aan brede heupen en volle borsten 🍑🍈), voelen vrouwen zich vaak aangetrokken tot mannen die zekerheid kunnen bieden. Hoewel tijden zijn veranderd, blijven sommige instincten ons toch sturen – zelfs als we dat eigenlijk niet willen toegeven 😉.

 

" Het leven is een grote verleiding, flirt ermee en neem jouw leiderschap. Pak jouw kans voordat een ander dat voor jou doet" 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.