Eten of gegeten worden?

Zo is de wet van de natuur. Het is een jungle daarbuiten. 🌿🐾

 

Kijk naar de leeuw. 🦁 Koning van de savanne. Hij wandelt niet, hij paradeert. Elke stap zegt: “Ik ben hier de baas.” Maar vergis je niet: die macht komt niet vanzelf. De leeuw heeft het territorium moeten veroveren, moet elke dag opnieuw laten zien dat hij de koning is. En als hij even verslapt? Dan komt er zomaar een jongere, héél hongerige leeuw die zijn plek wil innemen. Dan moet je dus kiezen: eet je, of word je gegeten? πŸ–πŸ€”

 

Maar het gaat niet alleen over kracht. De leeuw is ook strategisch. Hij jaagt niet in z'n eentje op een buffel, nee, hij leidt de groep. Hij kiest het juiste moment, coördineert met zijn troep en weet wanneer hij zich terug moet trekken om krachten te sparen. De leeuw begrijpt dat natuurlijk leiderschap gaat over balans. βš–οΈ Tussen actie βš”οΈ en rust πŸ›Œ, tussen vuur πŸ”₯ en bedachtzaamheid πŸ€”.

Dus, waar brandt het vuur? πŸ”₯ In jou of om je heen?

 

Natuurlijk leiderschap gaat over durven, de eerste stap nemen, de grens aangeven. Het is jezelf toestaan om die ruimte in te nemen. Want geloof me: als jij het niet doet, doet een ander het wel. En net als in de jungle geldt: wie aarzelt, die wordt gegeten.

 

Maar wees gerust, je hoeft niet de hele tijd te brullen. Soms is een scherpe blik genoeg. Soms betekent natuurlijk leiderschap juist even stil staan, naar je troep kijken en het moment voelen. Want de leeuw is geen haas, geen vluchtdier dat bij elk gevaar de benen neemt. Nee, de leeuw weet wie hij is en neemt zijn plek in. Rustig, maar resoluut.

Dus, ben jij klaar om je leiderschap in te nemen? Of blijf je toekijken terwijl een ander jouw plek inneemt? De keuze is aan jou. πŸ’ͺ 

 

#NatuurlijkLeiderschap #DurfTeLeiden #JungleSkills

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.