Was je vroeger ook zo'n rotjong? Hoe je jeugd je als volwassen man beïnvloedt

Herinner je je nog hoe je als kind was?

Misschien was je het drukke jongentje die moeilijk stil kon zitten en snel boos werd, en de stempel ADHD kreeg. Of juist andersom: stil en dromerig, met de diagnose ADD omdat je vaak in je eigen gedachten verdwaalde. 

Hoe je als kind werd gezien, kan nog steeds veel invloed hebben op wie je nu bent als volwassen man.

Hoe was de band met je vader? Was er thuis ruimte voor emoties, of werd er nooit gepraat over gevoelens? Veel mannen leren van huis uit niet hoe ze hun gevoelens kunnen uiten, vooral als hun vader dat ook niet kon. Vaak werd er van je verwacht om sterk te zijn en gevoelens te onderdrukken. Dit gedrag neem je mee naar je volwassen leven, en dat kan voor problemen zorgen.

De gevolgen van emotionele blokkades;
Als je als man nooit hebt geleerd om te voelen en je emoties te uiten, kan dat op latere leeftijd voor problemen zorgen. Misschien merk je dat je bij ruzies met je partner dichtklapt of gefrustreerd reageert zonder echt te begrijpen waarom. Die emotionele blokkades kunnen je ook tegenhouden in je werk en persoonlijke ontwikkeling, waardoor je je onzeker of machteloos kan voelen. Als je nooit hebt geleerd om met emoties om te gaan, kun je daar nu het last van hebben. Je hebt immers nooit geleerd om te voelen, emoties te begrijpen en jezelf goed uit te kunnen drukken.

Natuurlijk leiderschap: balans tussen 🤯 en ❤️
Echt leiderschap – in je werk en in je persoonlijke leven – ontstaat wanneer je hoofd (rationeel denken) en hart (emoties) in balans zijn. Alleen dan kun je authentiek en daadkrachtig in het leven staan, zonder dat je teveel de controle probeert te behouden of emotioneel in chaos bevindt.

Hoe herstel ik mijn balans? ⚖
Het begint met het erkennen dat het oké is om te voelen. Praten over je gevoelens met je partner, een vriend of professional kan helpen om beter in contact te komen met jezelf, je emoties te leren begrijpen en de balans tussen hoofd en hart te herstellen. Pas dan sta je sterker in het leven als man💪

Wat heb jij nodig om de balans te herstellen en weer volledig in je eigen kracht te staan? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.